NATUR BIOKAL 02 növénykondicionáló

  • 2 500 Ft


Lehetséges választások

Mennyiség

Minden szántóföldi és kertészeti kultúrában eredményesen használható, önmagában vagy növényvédő szerekkel kombinálva. A készítmény használatával nagyobb, fényesebb, zöldebb klorofillban gazdagabb levelek fejlődnek. Javul az abiotikus-stressztűrőképesség pl. szárazság…stb. A magasabb kálium tartalom elősegíti a jobb vízháztartást, a vesszők beérését, zöldség kultúrák színeződését, íz anyagok kialakulását. Használata elsősorban a tenyészidő közepétől ajánlott egészen betakarításig, illetve lombhullásig. A kezelések hatására nő a termés mennyisége és –minősége.

A növénykondicionálónak jelentős hatása van a kórokozókra és a kártevőkre, ezáltal a növény egészségügyi állapotára, kondíciójára és teljesítményére.

A terméket a Magyar Biokultúra Szövetség 2003. január 31-étől ökológiai gazdálkodáshoz használható készítményként tart számon. 2011. március 7-től a Biokontroll Hungária Kft is felvette a bio gazdálkodásban használható készítmények listájára.


Összetétele: 

–  különböző gyógynövények speciális termálvizes kivonata (45%)

–  biohumusz kivonat (40%)

–  fahamu vizes kivonata (természetes lúgosító hatása van) (10%)

–  illóolajok (5%)

–  makro- és mikroelemek

–  aminosavak

–  más szerves savak

–  gyökér növekedését serkentő anyagok

–  enzimek

–  fehérjék


Felhasználás:

A termék kontakt hatású, ezért csapadék és öntözés hatására lemosódik a növény felületéről.

– szántóföldi növények lombkezelésére 10-20 l/ha mennyiségben, a tenyészidőszak alatt 2-4 alkalommal, 5-6%-os töménységben kijuttatva,

– zöldségfélék lombkezelésére 10-15 l/ha mennyiségben, a tenyészidőszak alatt 4 alkalommal, 5-6 %-os töménységben kijuttatva,

– gyümölcskultúrákban: almában 15-20 l/ha mennyiségben, szederben 10 l/ha mennyiségben, szőlőben 15-30 l/ha mennyiségben a tenyészidőszak alatt 3-4 alkalommal, 5-6%-os töménységben kijuttatva.

– Kiskertben: 10 l vízhez 0,5 dl Biokal 02


A termékcsalád mindenki számára elérhető, mert a vásárláshoz nem szükséges növényvédelmi engedély. Házi kiskertekben is alkalmazva teljesen vegyszermentesen termelhető meg minden növény. 


Keverhetőség: 

A Natur Biokal termékcsalád tagjait réz tartalmú készítményekkel nem lehet keverni! A kemikáliákkal egy menetben való kijuttatás során felerősíti a növényvédő szer hatását, így a kezelések száma lecsökkenthető. Amennyiben van lehetőség, a kijuttatást önmagában kell megoldani.

A Biokal 02 nem tartalmaz szintetikus vegyi anyagokat. Biokal 02 környezetbarát, az állatokra, növényekre és emberekre nem káros.

Élelmezés-egészségügyi várakozási idő: 0 nap.

Munka-egészségügyi várakozási idő: 0 nap.


Raktározás és eltarthatóság: 

Tárolja hűvös, de fagymentes helyen, a közvetlen napsugárzástól távol. Bontatlan csomagolásban az eltarthatósági idő 2 év.


Kiszerelés: 

1 liter, 5 liter, 10 liter, 20 liter, 50 liter, 600 liter, 1000 liter

Címkék: biokal, természetes, növényerősítő, növényvédő, szer, natur, termÉszetes, nÖvÉnyvÉdelem, international, kft. termÉkeink növénykondicionáló