Mi is az a BIOKAL?

A BIOKAL termékcsalád használatának előnyei


Az összetevők önmagukért beszélnek:

A termék fő összetevője a Csokonyaivisontai gyógyvíz, mely Magyarország legnagyobb ásványi anyag tartalmú gyógyvize, ami enyhén lúgos, alkálihidrogén-karbonátos hévíz, jodid- és egyéb nyomelem-ion tartalommal rendelkezik. Ebben áztatnak többféle magas alkaloid tartalmú gyógynövényt, amelyeket kontrollált „bio” körülmények között termesztenek.


Ehhez adnak:

  • biohumuszt, amit jó minőségű szarvasmarha trágyából biogiliszták állítanak elő,
  • alginit, algák és mészvázas tengeri élőlények kiszáradó tengerfenéken összegyűlt maradványaiból összeállt szerves kőzet-ásvány, Gércéről
  • növényi illóolaj kivonatok a kártevők riasztásához
  • fahamu vizes szuszpenzióját, ami lúgos kémhatása folytán, semlegesíteni képes a savas környezet (pl: esők) hatását, és nagy mennyiségben ad káliumot a készítményekhez,
  • aminosavakat, huminsavakat, flovosavat, humuszképző talajszerkezet átalakítókat, hangyasavakat, poliszacharidokat, klorofillt, karotinoidokat, vitaminokat,
  • több mint 20 féle alkaloidból álló ásványi anyagokat, nikotinsavat, 8-10% kovasavat, akonitsavat, oxálsavat, anionok-kationok 3,520 mg/liter humuszképző élőflórás talajszerkezet átalakítókat.

Gombagátló és rovarriasztó hatással rendelkezik, így a kórokozók és a kártevők elleni biológiai védekezésre alkalmas

A termékben található olajak, illóolajak repellens hatással rendelkeznek több kártevővel szemben. Rendszeres használat esetén kórokozókkal szembeni komoly növényvédelmi hatás is megfigyelhető. A termék rendszeres használatával a megfelelő tápanyagellátás biztosított, így a növények a természetes védekezőképessége (immunitása) és biokémiai jellemzői javulnak, a bőrszövet erősödik, ezáltal ellenállóbbá válik a gombabetegségekkel szemben.


Bio csávázószer

A vetőmag felületére egyenletesen felvitt Natur Biokal 01 minimum 25%-os töménységben jelentősen növeli a magok csírázási erejét és a csírázás egyenletességét. Továbbá pozitívan befolyásolja a vetőmag környékén a talajéletet. 


Időjárás viszontagságai

Az egyre szélsőségesebb időjárás miatt, gyakran alakul ki hosszabb ideig tartó aszály, vagy özönvízszerű esőzések. E környezeti problémákra is megoldás a BIOKAL termékcsalád, mert javítja a növény vízgazdálkodását, stressztűrését. Egyre gyakrabban előforduló jégesők, homokverés következtében fellépő komoly mechanikai lombsérülések, növényvédelmi problémák amelyeket gyorsan, hatékonyan tudunk regenerálni ezzel a növény kondicionálóval.


Termés minőségének és mennyiségének javítása

A termékben található makro- mikro-, és mezo elemeknek köszönhetően harmonikus lesz a tápanyagellátás. A biohumusz és a magas szervesanyag tartalom pozitívan hat a fotoszintézis aktivitására, ezzel a termés minőségére és mennyiségére.

A készítményben található gyógynövény kivonatoknak köszönhetően a növények egészségesebben fejlődnek. A növényvédelmi stressz hatásából eredő termésdepresszió nem jelentkezik, ami újabb termésmennyiség és-minőség javulást eredményez. A tapasztalatok alapján a kezelt növények tovább virágoznak, jobban kötnek, így nagyobb és jobb minőségű termést tudnak kinevelni.


Beltartalmi értékek növelése

A búza esetén megfigyelhető, hogy a fokozott fotoszintézis és az egészségesebb lombozat miatt a Biokal termék családdal kezelt állományokban betakarításkor a fehérjeszint magasabb volt a kezeletlen állományokhoz képest.


Biotermesztés

A termékcsalád használata során csak a természetben előforduló alapanyagokat juttatunk ki, ezzel is biztosítva a minél egészségesebb, természetközelibb élelmiszerek előállítását. A készítmények ökológiai termesztésben való használatát a Magyar Biokultúra Szövetség 2003-tól, a Biokontroll Hungária Kft. 2011-től ismerte el.

NATUR BIOKAL TERMÉKEINK

NATUR BIOKAL 01 növénykondicionáló
BIOKAL INTERNATIONAL Kft.

NATUR BIOKAL 01 növénykondicionáló

Minden szántóföldi és kertészeti kultúrában eredményesen használható, önmagában vagy növényvédő szer..

NATUR BIOKAL 02 növénykondicionáló
BIOKAL INTERNATIONAL Kft.

NATUR BIOKAL 02 növénykondicionáló

Minden szántóföldi és kertészeti kultúrában eredményesen használható, önmagában vagy növényvédő szer..

BiogeN szárbontó baktérium
BIOKAL INTERNATIONAL Kft.

BiogeN szárbontó baktérium

Mint tudjuk, a baktériumok fennmaradásához és a szaporodáshoz szükség van többek között cukorra és n..