BiogeN Szárbontó Baktérium

  • 18 950 Ft


Lehetséges választások


BiogeN szárbontó baktérium


Mint tudjuk, a baktériumok fennmaradásához és a szaporodáshoz szükség van többek között cukorra és nitrogénre. Nagy mennyiségű baktérium gyors és olcsó előállításához a legtöbb laboratóriumi technika bőségesen adagolja a tápanyagokat a cukor, nitrogén. Természetes körülmények között azonban a tápanyagok mennyisége véges, ami azt is jelenti, hogy a baktériumok nem tudnak korlátlanul szaporodni, így a fennmaradásuk is nehézkes a természetben.


A BiogeN egy szilárd halmazállapotú mikrobiológiai készítmény, melyben Bacillus licheniformis baktérium található. Ennek a baktériumnak a különlegessége, hogy a szármaradványokból elő tudja állítani magának a szaporodásához szükséges cukrot, és a levegőből meg tudja kötni a szaporodásához szükséges nitrogént, így természetes körülmények között is képes fennmaradni. Ezeket a tulajdonságait kihasználva a mezőgazdasági alkalmazhatóságát kutatták. A baktériumot kijuttatva a szármaradványra, inaktív állapotban 10 napig is képes életben maradni a szármaradványok és  a talaj felületén, és amikor megfelelő számára a nedvesség tartalom, akkor kezdi el az élettevékenységét, ez a mezőgazdaságban azt jelenti, hogy nem kell azonnal bedolgozni a talajba.

 A természetben a cukrot leghamarabb a cellulóz bontásával tudja előállítani magának, ha megfelelő nedves környezetbe kerül. Ezt a képességét felismerve és kihasználva olyan szántóföldi kísérletekre került sor, ahol a tarló- és szármaradványokban található cellulózbontó-képességét, és a fennmaradását vizsgálták.  A kísérletek rámutattak arra, hogy a tarló-és szármaradványok cellulózbontása a Bacillus licheniformis baktériumot tartalmazó készítmény esetén gyorsabb és hatékonyabb volt, mint a kontroll vizsgálat esetében, ahova nem juttattak ki semmilyen cellulózbontó enzimet tartalmazó készítményt. Továbbá megfigyelték azt is, hogyha a baktérium számára megfelelő volt a tarló nedvességtartalma, akkor már a szármaradványokat a talajba dolgozás előtt is elkezdte bontani.

Mivel ez a baktérium képes a levegő nitrogénjét megkötni, a további vizsgálatok során kiderült, hogy a BiogeN kezelés hatására a talaj nitrogén- és humusz tartalma jelentősen nőtt.

A BiogeN alkalmazás előnyei a termőföldnek:


Természetes úton, gyorsan és egyszerűen lebonthatóvá válnak a szántóföldi szármaradványok, így az azokon megtelepedő kártevők (pl: kukoricabogár lárva) és kórokozók (pl: fusarium) nem tudnak áttelelni és felszaporodni.
A Bacillus licheniformis baktérium a szármaradványra vagy a tarlóra kijuttatva 10 napig életképes, tehát van idő a talajba való bedolgozásra.
A Bacillus licheniformis a saját maga fenntartásához megköti a levegő nitrogénjét, így a megkötött nitrogén könnyebben elérhetővé válik a növények részére is, ezáltal a talaj nitrogén tartalma javul.

A cellulózt egyszerűbb, így más mikroorganizmusok számára is elérhető molekulákká alakítja, ezzel javul a talaj szerkezete, humusztartalma nő.

Termékenyebb talaj hatására az utóvetemények növekedését gyorsítja.
A vetemények minőségi- és mennyiségi paraméterei jobbak lesznek.
A készítmény összetétele: Bacillus liceniformis baktérium, perlit


Felhasználása:

Komposztálás esetén 10g/m3 mennyiségben, legfeljebb 1% töménységben, vízben feloldva, a komposztálandó anyagra kipermetezve és bekeverve.
Valamennyi szántóföldi és kertészeti kultúrában tarló és szármaradványok kezelésére, cellulóz tartalmuk lebontásának gyorsítására, a talaj mikrobiális életének serkentésére 1 kg/ ha mennyiségben, 100-300 l/ha vízmennyiséggel kijuttatva.
Keverhetőség:

Baktericid és fungicid készítményekkel nem keverhető!

Élelmezés-egészségügyi várakozási idő: 0 nap
Munka-egészségügyi várakozási idő: 0 nap


Raktározás és eltarthatóság:

Eredeti, zárt csomagolásban, fedett, fagymentes, száraz helyen, hirtelen és nagy hőingást kerülve.

Eltarthatóság ideje:

5 C alatti hőmérsékleten 2 év
25 C alatti hőmérsékleten 1 év

Kiszerelés:

1 kg, 10kg-os polietilén tasak, ill. polietilén zsák, vagy polietilén tasak papírzacskóban, illetve polietilén zsák többrétegű papírzsákban

Címkék: Biokal, biogen, szárbontó baktérium, bio termekeink, termÉkeink, biogen-sz-b, biokal, international, kft.

Kapcsolodó termék(ek)

NATUR BIOKAL 01 növénykondicionáló
BIOKAL INTERNATIONAL Kft.

NATUR BIOKAL 01 növénykondicionáló

NATUR BIOKAL 01 növénykondicionálóMinden szántóföldi és kertészeti kultúrában eredményesen használha..

2 450 Ft

NATUR BIOKAL 02 növénykondicionáló
BIOKAL INTERNATIONAL Kft.

NATUR BIOKAL 02 növénykondicionáló

NATUR BIOKAL 02 növénykondicionálóMinden szántóföldi és kertészeti kultúrában eredményesen használha..

2 750 Ft

emBIO aktivált mikrobiológiai készítmény

emBIO aktivált mikrobiológiai készítmény

EmBIO Aktivált mikrobiológiai készítmény 1L-től Az emBio egy lehetőséget kínál, hogy újra ..

2 150 Ft

 Biokal 01M Talajlakó kártevők gyérítésére
BIOKAL INTERNATIONAL Kft.

Biokal 01M Talajlakó kártevők gyérítésére

Natur Biokal 01M talajlakó kártevők gyérítésére 10 LiterA Natur Biokal 01M minden szántóföldi és ker..

49 950 Ft